Ontwikkeladvies

Meer regie op je loopbaan

Hartelijk dank voor je belangstelling voor het ontwikkeladvies 45+, gesubsidieerd door het Ministerie van Sociale Zaken. De subsidieregeling stopt eind december 2019. Door het succes is inmiddels het limiet bereikt en het Ministerie adviseert tot afronding van lopende zaken over te gaan. 
 
Het is niet méér mogelijk om voor het gratis ontwikkeladvies 45+ (ter waarde van €600,-) aan te melden.
Ik kan me voorstellen dat je door het lezen van dit bericht teleurgesteld bent.
 
De afgelopen periode heb ik vele deelnemers succesvol mogen begeleiden naar nieuwe inzichten en toekomstmogelijkheden, zodat ze met energie en plezier hun werk kunnen blijven doen tot aan het pensioen. Ook voor jou is dat mogelijk!
 
Het is nog steeds de moeite waard om te starten met een ontwikkeladvies, zodat je regie krijgt en behoudt op je loopbaan. Vraag je leidinggevende naar de mogelijkheden. Wellicht dat je gebruik kan maken van je persoonlijk ontwikkelbudget of investeer in jezelf. 
 
Zowel je werkgever, je dierbaren als jijzelf zijn erbij gebaat dat je vitaal in het leven staat. 
 
Het ontwikkeladvies “Regie op je loopbaan” geldt voor iedereen die in loondienst is. (Voorwaarden gesteld bij het gratis advies gelden hier niet.)
 

Herken je dit?

Je hebt het prima naar je zin op je werk: leuke collega’s, werk waar je goed in bent, geschikte werktijden en een salaris waar je tevreden mee bent.
Kortom, een goede werkplek voor jou. Wel word je een jaartje ouder en de veranderingen op het werk blijven doorgaan. Denk je wel eens terug aan hoe het werk 10-15 jaar geleden was? Niet meer te vergelijken met nu! Was het toen beter of slechter? Ach, het was anders!

Vraag je jezelf wel eens af hoe je huidige werk er over tien jaar uit zal zien?

  • Kan je je  huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden?
  • Bestaat het werk dan nog wel?
  • Hoe kan je werken leuk houden?
  • Zou je misschien niet iets heel anders willen?
  • Wat zijn dan de mogelijkheden?
  • En welke stappen moet je dan nemen?

Het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

Is een Ontwikkeladvies iets voor jou?

Ben je vijfenveertig jaar of ouder? Dan kan je gebruik maken van het Ontwikkeladvies. Je krijgt dan kosteloos persoonlijk en op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur. Tijdens persoonlijke begeleiding van in totaal minimaal vier uur, zullen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan. Na het volgen van het Ontwikkeltraject zal je meer zicht hebben op wat de toekomst voor je brengt en hoe je hier zelf invloed op kan hebben. Je zal een beter beeld hebben van wat je wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat je werkend je AOW-leeftijd kan bereiken. Voor advies kan je uiteraard ook altijd terecht bij je huidige werkgever, vakbond of andere organisaties.

NB: Ben je werkloos, kan je wegens ziekte je werk niet meer doen of al een ontslag/reorganisatie regeling voor je van kracht is, dan kan je niet deelnemen.

Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving

Deelname aan het Ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen mij als loopbaanadviseur en jou. Uw werk- gever wordt dus niet geïnformeerd over jouw deelname en de resultaten van het Ontwikkeladvies. Je mag zelf weten of je dit later met je leidinggevende bespreekt of niet.

Wat moet je doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies?

Je hoeft eigenlijk heel weinig te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies. De belangrijkste stap is dat je je aanmeldt. De aanvraag van de subsidie wordt door mij als loopbaanadviseur geregeld.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

 

×

Winkelmand