Aanmelden voor gratis ontwikkeladvies is niet meer mogelijk, limiet is bereikt

Binnen een dag was het limiet van 55.000 aanmeldingen bereikt. Het is nog niet bekend of in de toekomst een budget wordt toegekend voor ontwikkeladvies. Wil je je aanmelden voor op de wachtlijst? Bel of app naar het mobiele nummer van Annemarie 06-10368351. Of neem contact op via het contactformulier

Beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt

Vanaf 1 december 2020 kan jij als werkende of werkzoekende een GRATIS ontwikkeltraject volgen. 

Zeker in deze tijd is het voor jouw toekomst belangrijk dat je je blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan of elders. 

Door het volgen van een ontwikkeladvies bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt

NL Leert Door

Het is duidelijk dat velen zijn geraakt door de crisis. De kijk op werk is veranderd waardoor we ons moeten aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Om hierop voor te bereiden is geld vrijgemaakt voor ontwikkeladvies en scholing voor behoud van werk.

De ontwikkeladviezen maken deel uit van het programma “NL leert door”. Het doel van het programma is om de gevolgen van de crisis te helpen verzachten door mensen te ondersteunen om zich te (her)oriënteren op hun actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt. 

 

Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is. 

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Enkele punten op een rij

Het ontwikkeladvies

  • is vanaf 1 december opnieuw kosteloos te volgen
  • is voor iedereen boven de 18 jaar en die nog niet de pensioenleeftijd heeft bereikt (werkenden, werkzoekenden, flexwerkers, zzp-ers en zelfstandige ondernemers)
  • kan gevolgd worden bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur

Vanaf 6 juli 2020 kunnen werkgevers de NOW 2.0 aanvragen uit het tweede noodpakket. Dit pakket is erop gericht zoveel mogelijk banen te behouden. Tegelijkertijd is het belangrijk dat mensen zich aanpassen aan de nieuwe economische realiteit. Daarom zijn werkgevers die de NOW 2.0 regeling aanvragen verplicht om hun werknemers te stimuleren voor bij- en omscholing.  

Arbeidsmarktscan

Naar verwachting zal de inhoud van het traject grotendeels overeenkomen met het Ontwikkeladvies 45+ dat begin 2020 is beëindigd. Een arbeidsmarktscan maakt extra onderdeel uit van het nieuwe ontwikkeladvies. Met een arbeidsmarktscan worden je arbeidskansen op basis van je ervaringen en ontwikkelwensen inzichtelijk gemaakt .

 

Ik wilde weer starten met werken na 2,5 jaar burn-out en opnieuw solliciteren. Mijn doel is behaald en ik heb een nieuwe baan! Vooral het inzichtelijk maken van mijn kwaliteiten middels een kwaliteitenspel en het maken van de arbeidsmarktscan heeft mij erg geholpen. Ik vond het heel prettig met Annemarie samen te werken. Een open sfeer en de gesprekken waren goed en prettig, veel kennis en ervaring aanwezig. 

Deelnemer Ontwikkeladvies 2020

 

Mijn contract zou niet verlengd worden. Mijn vraag was hoe nu verder? Ik heb goede en leuke tips ontvangen waarmee ik aan de slag kan. Wat mij het meeste geholpen heeft is om bij de zoektocht naar een nieuwe baan goed bij mezelf te blijven en om goed te toetsen of de baan wel de juiste is voor mij. 

Deelnemer Ontwikkeladvies 2020

 

De aanleiding om deel te nemen aan het ontwikkeladvies 45+ was mijn irritatie over de huidige regelgeving en maatregelen in de zorg. Hierdoor vroeg ik me steeds vaker af of ik dit werk wel wil blijven doen. Ik had geen concrete doelen. Het was vooral fijn om bewust en gericht naar mijn werk te kijken en na te denken over wat voor mij belangrijk is. Wat mij het meest is bijgebleven, is het van een afstand naar mijn werk kunnen kijken en verder kijken dan mijn huidige werk. Ik heb inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en besef dat dit “selling points” zijn. Dit geeft mij vertrouwen om voor mezelf op te komen, te netwerken en wellicht ook te gaan solliciteren.

Ik ben heel tevreden over het traject. Ik merk dat een stok achter de deur om stappen te nemen fijn is. De gesprekken waren heel zinvol en interessant. Er zijn veel verschillende zaken aan bod gekomen. Ik werd geprikkeld om na te denken over wat ik kan en zou willen. Daarnaast leverde het traject mij veel tips op voor mijn cv, sollicitatiebrief en eventueel gesprek. De gesprekken met Annemarie waren heel prettig, stimulerend, informerend en open.

Deelnemer Ontwikkeladvies 45+ in 2019

 

Ik ben werkzaam in een baan van 32 uur en wilde graag voor mezelf onderzoeken wat mijn mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. De vragen die bij mij speelden waren: Moet ik dit nog doen tot aan mijn pensioen…? Wat wil ik en hoe doe ik dat?
Sinds ik ben gestart met het ontwikkeladvies ben ik me ervan bewust dat ik nog van waarde ben op de arbeidsmarkt. Ik weet hoe ik nu een goede sollicitatiebrief moet schrijven en ik heb een mooi cv gemaakt. We hebben een sollicitatiegesprek geoefend en met de vele tips over solliciteren ga ik de toekomst optimistisch tegemoet. Mijn verwachtingen van het ontwikkeladvies zijn behaald. Annemarie legt goed uit en ik heb de samenwerking als heel prettig ervaren.

Deelnemer Ontwikkeladvies 45+ in 2019

Annemarie brengt je graag in beweging in het vinden van je gewenste levens- en loopbaanpad. Een pad naar meer (werk)geluk, waar je jezelf mag zijn en ruimte is om te groeien. Ze is NLP Master en als Register Loopbaanadviseur Noloc voldoet ze aan de gestelde kwaliteitscriteria voor de uitvoering van gesubsidieerde Ontwikkeladviestrajecten van de Overheid. Ze heeft jarenlange ervaring met coaching van werknemers die stappen vooruit willen zetten in hun loopbaan of op zoek zijn naar passend werk. Haar aanpak is persoonlijk, oplossingsgericht en praktisch.

lees meer over Annemarie.

Bron tekst: Noloc Beroepsvereniging en Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid