STAP Ontwikkeladvies

Vanaf 1 april kan je je aanmelden voor een gratis STAP Ontwikkeladvies!

STAP ontwikkeladvies is gericht op groepen mensen die het meeste baat hebben bij scholing en kent als specifieke doelgroep praktische geschoolden met een afgeronde opleiding van maximaal mbo-2.

Wil je je graag ontwikkelen in je loopbaan? Neem dan gerust contact met me op. Mijn mobiele nummer is 06-10368351. 

Om werknemers te stimuleren in hun leerproces in eigen handen te nemen, heeft de overheid het STAP-budget in het leven geroepen: elke werkende Nederlander kan jaarlijks maximaal € 1000,– voor scholing en ontwikkeling aanvragen.

Voor mensen die nog niet weten welke kant ze op willen, wordt daarnaast het STAP Ontwikkeladvies aangeboden. Een persoonlijk adviestraject bestaande uit meerdere adviesgesprekken met een loopbaanprofessional, die in totaal opgeteld minimaal 4 uur duren. Een arbeidsmarkt- of ondernemersscan maakt verplicht onderdeel uit van het traject.

Aan ieder ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 700,– gekoppeld per afgerond ontwikkeladviestraject. Na afloop van het traject te declareren bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met behulp van een toestemmingsverklaring, prestatieverklaring, ontwikkelplan en een gespreksverslag. De gehele aanvraag van de subsidie en de betaling ervan loopt via een loopbaanprofessional.

Gratis STAP Ontwikkeladvies

Voor wie?

Voor deelnemers met als hoogst afgeronde opleiding:

 • Basisonderwijs
 • Vmbo
 • MBO-1 / MBO-entree
 • MBO-2
 • Of mensen die geen opleiding hebben afgerond 

Waarom?

 • Om deelnemers bewust te maken van het belang van leren en ontwikkelen.
 • Om deelnemers inzicht te geven in relevante ontwikkelkansen en scholingsmogelijkheden, en om ze handvatten te geven om daarmee aan de slag te gaan.

Hoe?

De aanvraag loopt via een loopbaanadviseur. 

 • Graag maak ik eerst kennis met je. Dat kan telefonisch of via beeldbellen. We gaan onder andere na wat je wensen en verwachtingen zijn. 
 • Is er een klik? Super, ik ga je als deelnemer registreren in het ontwikkeladviesportaal.
 • Het persoonlijk adviestraject bestaat uit minimaal 4 uur. De gespreksmomenten worden met elkaar afgestemd.
 • Gesprekken vinden via beeldbellen of op kantoor plaats.
 • In een aantal gesprekken werken we samen aan een persoonsprofiel en brengen we je ontwikkelmogelijkheden in beeld. Het gaat vooral om de keuze van geschikte scholing.
 • Na afronding van het traject vraag ik de subsidie aan.

 

Ik wilde weer starten met werken na 2,5 jaar burn-out en opnieuw solliciteren. Mijn doel is behaald en ik heb een nieuwe baan! Vooral het inzichtelijk maken van mijn kwaliteiten middels een kwaliteitenspel en het maken van de arbeidsmarktscan heeft mij erg geholpen. Ik vond het heel prettig met Annemarie samen te werken. Een open sfeer en de gesprekken waren goed en prettig, veel kennis en ervaring aanwezig. 

Deelnemer Ontwikkeladvies 2020

 

Mijn contract zou niet verlengd worden. Mijn vraag was hoe nu verder? Ik heb goede en leuke tips ontvangen waarmee ik aan de slag kan. Wat mij het meeste geholpen heeft is om bij de zoektocht naar een nieuwe baan goed bij mezelf te blijven en om goed te toetsen of de baan wel de juiste is voor mij. 

Deelnemer Ontwikkeladvies 2020

 

De aanleiding om deel te nemen aan het ontwikkeladvies 45+ was mijn irritatie over de huidige regelgeving en maatregelen in de zorg. Hierdoor vroeg ik me steeds vaker af of ik dit werk wel wil blijven doen. Ik had geen concrete doelen. Het was vooral fijn om bewust en gericht naar mijn werk te kijken en na te denken over wat voor mij belangrijk is. Wat mij het meest is bijgebleven, is het van een afstand naar mijn werk kunnen kijken en verder kijken dan mijn huidige werk. Ik heb inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en besef dat dit “selling points” zijn. Dit geeft mij vertrouwen om voor mezelf op te komen, te netwerken en wellicht ook te gaan solliciteren.

Ik ben heel tevreden over het traject. Ik merk dat een stok achter de deur om stappen te nemen fijn is. De gesprekken waren heel zinvol en interessant. Er zijn veel verschillende zaken aan bod gekomen. Ik werd geprikkeld om na te denken over wat ik kan en zou willen. Daarnaast leverde het traject mij veel tips op voor mijn cv, sollicitatiebrief en eventueel gesprek. De gesprekken met Annemarie waren heel prettig, stimulerend, informerend en open.

Deelnemer Ontwikkeladvies 45+ in 2019

 

Ik ben werkzaam in een baan van 32 uur en wilde graag voor mezelf onderzoeken wat mijn mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. De vragen die bij mij speelden waren: Moet ik dit nog doen tot aan mijn pensioen…? Wat wil ik en hoe doe ik dat?
Sinds ik ben gestart met het ontwikkeladvies ben ik me ervan bewust dat ik nog van waarde ben op de arbeidsmarkt. Ik weet hoe ik nu een goede sollicitatiebrief moet schrijven en ik heb een mooi cv gemaakt. We hebben een sollicitatiegesprek geoefend en met de vele tips over solliciteren ga ik de toekomst optimistisch tegemoet. Mijn verwachtingen van het ontwikkeladvies zijn behaald. Annemarie legt goed uit en ik heb de samenwerking als heel prettig ervaren.

Deelnemer Ontwikkeladvies 45+ in 2019

Annemarie brengt je graag in beweging in het vinden van je gewenste levens- en loopbaanpad. Een pad naar meer (werk)geluk, waar je jezelf mag zijn en ruimte is om te groeien. Ze is NLP Master en als Register Loopbaanadviseur Noloc voldoet ze aan de gestelde kwaliteitscriteria voor de uitvoering van gesubsidieerde Ontwikkeladviestrajecten van de Overheid. Ze heeft jarenlange ervaring met coaching van werknemers die stappen vooruit willen zetten in hun loopbaan of op zoek zijn naar passend werk. Haar aanpak is persoonlijk, oplossingsgericht en praktisch.

lees meer over Annemarie.

Bron tekst: Noloc Beroepsvereniging en Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid