Vitaal naar werk

Gemotiveerd en arbeidsfit personeel

Als werkgever of leidinggevende wilt u gemotiveerd en vitale medewerkers

Iedereen wordt er wel eens mee geconfronteerd. Namelijk met situaties dat het even niet lekker loopt op de werkvloer of thuissituatie. Hierdoor kunnen spannings- of stressklachten ontstaan. Veelal gaan deze klachten na een periode van bijvoorbeeld rust weer over. Maar wat te doen als uw medewerker vermoeid blijft door het vele piekeren of snel geëmotioneerd raakt door spanningen op de werkvloer? Op zo’n moment kan uw medewerker ondersteuning vanuit de organisatie goed gebruiken. Door samen op zoek te gaan naar de juiste oplossing helpt u uw medewerker om zich weer arbeidsfit te voelen.

Een luisterend oor helpt

Er is behoefte aan specifieke begeleiding

In het algemeen loopt iemand niet te koop met zijn of haar problemen. Er gaat een langere periode aan vooraf voordat iemand daadwerkelijk de stap neemt om hulp te vragen. Belangrijk is dat uw medewerker weet waar en bij wie hij of zij met problemen terecht kan en het gevoel krijgt dat de deur altijd open staat voor het aangaan van een gesprek. In een goed gesprek voelt de medewerker zich gehoord en kan (langdurig) verzuim worden voorkomen.

Mocht naar aanleiding van een gesprek bij de (bedrijfs)arts, teammanager en/of leidinggevende meer behoefte zijn aan ondersteuning en begeleiding, dan is het fijn te weten dat u een professional op tijdelijke basis kunt inschakelen om uw medewerker verder vooruit te helpen. Een onafhankelijk persoon (iemand van buitenaf) biedt als voordeel dat een medewerker zich vrijer voelt zijn of haar persoonlijke en vertrouwelijke zaken te delen.

Met wandelen op weg naar vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van uw werknemers

Het individuele wandelcoach programma is kortlopend, laagdrempelig en effectief. De persoonlijke- en oplossingsgerichte aanpak is gericht om op een positieve wijze het (leer)doel van uw medewerker te bereiken.

De vraag en behoefte van uw werknemer staan gedurende het programma centraal

De huidige- en gewenste route die de medewerker wil bewandelen worden in kaart gebracht. Onderweg worden blokkades, die de medewerker dwarsbomen het doel te bereiken op een constructieve  wijze aangepakt en opgeruimd. Vervolgens krijgt uw medewerker na iedere wandeling opdrachten en handvatten mee om direct toe te passen in de praktijk. Aan het einde van het traject is uw medewerker in staat om zelfstandig en met vertrouwen zijn of haar route richting de toekomst te vervolgen.

Uw werknemer komt met wandelen letterlijk in beweging

Wandelen is een prettige manier om in gesprek te gaan, het is laagdrempelig en voor vrijwel iedereen mogelijk ongeacht leeftijd of conditie. Door naast iemand te lopen ontstaat er alle ruimte voor het verhaal en de daarbij horende emoties. Bovendien is bewegen gezond en bevordert het onze vitaliteit.

Het is meer dan bewegen en praten alleen

Door de bomen het bos weer zien

De natuur heeft een kalmerende en positief effect op het welbevinden van uw medewerker, dat ten goede komt voor optimaal functioneren. Door de natuurlijke omgeving als extra element in de interventie mee te nemen, komt iemand snel en krachtig tot de kern van de vraag.

We kijken waar iemand van nature goed in is en zetten vervolgens deze kwaliteiten in om het eigen vermogen te versterken. In de wirwar van chaos ontstaat er orde en balans. Uw medewerker krijgt weer vaste grond onder de voeten. Vanuit deze stevige basis van vertrouwen en zekerheid is uw medewerker in staat om positief en met openheid stappen te ondernemen richting de toekomst.

Annemarie van Doorn loopt graag met uw werknemer mee

Ruim 10 jaar begeleid ik werknemers in hun loopbaan, persoonlijk functioneren en ontwikkeling. Als Register Loopbaancoach (NOLOC), NLP Master practitioner en Counsellor heb ik een oplossingsgericht programma van vijf wandelingen ontwikkeld. Het programma brengt werknemers die zijn vastgelopen in beweging en leert ze ontdekken wat voor hen het juiste pad is om te bewandelen. Het resultaat is vitaal personeel.

Voordelen voor uw organisatie

  • Meer gezonde en vitale medewerkers leiden tot minder arbeidsverzuim.
  • Sneller herstel bij re-integratie.
  • Meer effectiviteit en plezier in het werk.