Reacties van deelnemers

Het wandeltraject was dik in orde. Wat mij het meeste is bijgebleven is de geborgenheid van de persoonlijke gesprekken tijdens de wandelingen. De gesprekken waren nuttig en zinvol en hebben geleid tot een beter zelfbeeld. Terecht veel aandacht voor het gevoel en beleving. Voor mij was het traject een 8 waard.

R. Biersteker

Ik had niet zoveel energie en was wat onzeker over mijzelf en mijn functioneren op mijn werk. Ik voelde best veel spanning. Door nu bewust te letten op wat mijn lichaam aangeeft weet ik mezelf ontspannen te houden. Na het volgen van het traject heb ik meer rust, meer energie en voel ik me ontspannen, waardoor ik meer zelfvertrouwen heb. 

Deelnemer wandelcoaching

  

Met veel plezier heb ik 12 jaar gewerkt in het onderwijs maar ik merkte het laatste jaar dat ik het werk steeds minder leuk begon te vinden en mij veel energie kostte. Voor mezelf had ik besloten om uit het onderwijs te stappen, maar waar wil ik naar toe? Ik wilde voor mezelf ontdekken welke baan het beste bij mij past en heb mij vervolgens opgegeven voor een loopbaantraject. Nu weet ik naar welke vacatures ik gericht kan kijken. Dat heeft mij zelfverzekerder gemaakt. Ook heb ik nu een mooi CV en een sollicitatiebrief klaarliggen. Wat mij het meeste is bijgebleven is het kwaliteitenspel en de boswandeling. Gedurende de wandeling werd ik middels gesprekken en oefeningen gestimuleerd na te denken over wat ik belangrijk vind in mijn leven. De begeleiding vond ik fijn en het maken van de opdrachten was precies wat ik nodig had. Praktisch en direct toepasbaar. Het loopbaantraject heeft me geholpen in het vinden van antwoorden op mijn vragen. Het heeft me gebracht wat ik ervan verwachtte en vind het traject een 9 waard. Wat beter kan is de nummering van de pagina’s van het werkboek, het was soms een heel gezoek. 

Annemarie, je bent een mooi mens. Bedankt voor je hulp, het luisteren en het mij op weg helpen!

Aletta, deelnemer loopbaantraject “Ontdek wat jou beweegt’

  

Door stress op het werk voelde ik mij gespannen en mijn hoofd zat vol. Als ik nu terugkijk dan merk ik, na het volgen van het programma dat het chaotisch gevoel bij mij is verminderd. Ik voel me rustiger en ik heb meer energie waardoor het contact met mijn collega’s beter verloopt. Het nemen van een rustmoment op de dag, bijvoorbeeld voordat ik naar een overleg ga, helpt mij om beter te reageren vanuit mijn gevoel. Het traject vind ik goed en is voor mij een 7,5 waard. Ik zou graag de theorie over de onderwerpen die we hebben besproken, aangevuld willen zien met meer voorbeelden zodat ik het nog een keer kan nalezen. Verder verliep de samenwerking met Annemarie prettig. 

Deelnemer programma Natuurlijk Fit.

 

Ik had last van veel spanning door werkdruk op mijn werk en had moeite om me te ontspannen. Ik besloot om hulp in te schakelen van een coach maar zag er ook wel tegenop. Wat gaan we doen? En is het niet te zweverig? Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Mijn doel is bereikt! Ik heb geleerd om dicht bij mijn gevoel te blijven en ik kan nu duidelijk mijn grenzen aangeven. De samenwerking met Annemarie is erg prettig en ik geef het traject een 8.

Deelnemer Natuurlijk Fit

Ondanks dat ik herstellende was van een burnout bleef ik pessimistisch en negatief. Ik had behoefte aan handvatten om te voorkomen dat ik weer in een burnout terecht zou komen en zo kwam ik bij Annemarie terecht. Voor mij werkt het om al wandelend in gesprek te gaan. Het voelt informeler dan tegenover elkaar zitten op kantoor waardoor ik makkelijker praat. Daarnaast hielpen de oefeningen mij om mijn verhaal beeldend en tastbaar te maken door gebruik te maken van materialen in de omgeving. De ervaring en het voelen hebben ervoor gezorgd dat de inzichten langer blijven hangen. Dit alles met de handreikingen die ik heb gekregen hebben mij geholpen om mezelf beter te leren begrijpen en een beter zelfbeeld te krijgen. Ik sta weer positief in het leven en dat zie ik terug in mijn werk en thuissituatie. De samenwerking met Annemarie was zeer prettig. Ze weet de vinger op de juiste plek te leggen, best confronterend maar daardoor tot de juiste conclusie gekomen. En het was ook gezellig! Het traject is voor mij een 8,5 waard. 

Deelnemer wandelcoachprogramma Natuurlijk Fit

 

Voordat ik begon met het traject maakte ik me erg druk om zaken binnen mijn team waar ik achteraf gezien geen invloed op kon uitoefenen.  Het traject heeft me geholpen meer over mezelf na te gaan denken en ik weet nu dat situaties  waar ik geen invloed op heb, niet  perse hoef te veranderen. Ik merk dat ik dichter bij mezelf ben gekomen en misstanden op een constructieve manier bij anderen aan de orde kan brengen, dat geeft rust. Wat mij het meeste is bijgebleven is de oefening waarbij ik mijn belangrijkste waarden in kaart heb gebracht en dat de waarden die ik van huis uit heb meegekregen van grote invloed zijn op mijn gedrag. Ik heb het erg gewaardeerd dat Annemarie haar mening gaf. Dat ze doorvroeg, soms  best lastig maar ik had het nodig om beter naar mezelf te kijken. Ik vind het traject een 8 waard. 

Wil

 

Voordat ik met Annemarie dit traject begon had ik moeite met werkdruk  en voelde mij onrustig. Ik was mezelf als het ware kwijtgeraakt. Het wandelen en de gesprekken met Annemarie hebben mij zeker goed gedaan. Ik heb inzicht gekregen in hoe ik in elkaar zit, hoe ik reageer en wat ik anders kan doen in bepaalde situaties. Ik zie de dingen nu positiever in en voel meer rust waardoor ik beter met werkdruk kan omgaan. Super bedankt voor alles! Het heeft me echt geholpen. 

Judith

  

Ik vond dat alle oefeningen gedurende het wandeltraject perfect aansloten bij waar ik persoonlijk mee bezig was, het was zeer verhelderend. Het wandelen, praten en oefeningen doen is voor mij een fantastische combinatie geweest. Ik voelde mij hierdoor vrij om alles waar ik mee zat te vertellen. Het traject heeft veel bijgedragen aan mijn herstel en heeft er toe geleid dat ik weer bij mijzelf ben gekomen.
 
Deelnemer wandelcoachprogramma

 

Ik vond de uitleg en voorbeelden gedurende de wandeling verhelderend en inzichtelijk. Hierdoor heb ik meer inzicht gekregen in eigen handelen en ben ik mij bewust van mijn denkwijze.
 
Deelnemer wandelcoachprogramma

   

Het positieve aan het wandelen is dat ik mij vrijer voel om te praten, dat is toch anders dan als ik tegenover iemand zit. Ik voel me dan meer bekeken waardoor ik eerder mijn mond houd. Ik ben door het volgen van het traject me sterker gaan voelen. Ik weet nu wie ik ben en wie ik wil zijn. Kortom een positieve ervaring. Ik geef het een 8,5. 

Deelnemer loopbaantraject “Beleef je loopbaan”

 

Fijn om een opbouw te hebben in het traject waarin ruimte was voor mijn persoonlijk verhaal. Ik voelde mij veilig om te vertellen wat mij dwars zat. Annemarie hield rekening met het proces waarin ik zat en ze ging op een gepaste manier de confrontatie aan op wat ik moeilijk vond. DOEN! Het is fijn om weer dicht bij jezelf te zijn en je krijgt praktische handvatten mee die goed toepasbaar zijn. Voor mij is het traject een 9 waard. 

Deelnemer wandelcoachprogramma

   

Ik heb het traject ervaren alsof ik werd uitgekleed en opnieuw weer netjes werd aangekleed. Het was intensief maar ik ben er sterker uitgekomen. Ik geef het een 8.

Deelnemer wandelcoachprogramma

Het wandelen ging op een lekker rustig tempo en ik vond het prettig om tijdens het wandelen mijn verhaal bij “een vreemde” kwijt te kunnen. Ik heb geleerd dingen te accepteren zoals ze zijn en om wat mij dwars zat te uiten binnen het team. Ik denk nu positiever over mezelf en heb het gevoel weer verder te kunnen! Het traject is een 8 waard. 

Wijkziekenverzorgende, deelnemer wandelcoachprogramma

 

Doordat ik innerlijk minder ruimte had en vol zat in mijn hoofd, was het voor mij juist fijn om buiten de ruimte te ervaren. De combinatie van wandelen, oefeningen, praten en stil zijn was voor mij een prettige manier om mijn rust en duidelijkheid weer terug te vinden. De stiltemomenten en het schilderij op de grond zijn mij het meeste bijgebleven. Het traject is voor mij een 8,5 waard. 

Deelnemer wandelcoachprogramma

 

Annemarie vraagt goed door  waardoor er soms verrassende dingen boven komen. Ik heb een beter beeld van mezelf gekregen en ik weet weer vanuit welke kwaliteiten en kracht ik kan handelen. Ik zal het zeker anderen aanbevelen, het traject is een 8 waard. 

Deelnemer loopbaantraject

 

Wandelcoaching was voor mij een ontspannen en ongedwongen manier om naar mezelf te kijken, waardoor ik nieuwe keuzes heb kunnen maken. Het programma is goed van opbouw om tot de kern te komen. Ik heb daardoor meer zicht gekregen op wie ik ben en wat er voor mij belangrijk is. Ik zie weer nieuwe mogelijkheden om te groeien. 

Deelnemer wandelcoachprogramma

 

De inhoud van het wandeltraject is verrassend. Ik heb geleerd anders te denken, dingen los te laten en om te draaien. Annemarie stelt je gerust en prikkelt. Deelnemer wandelcoachprogramma, januari 2014

 

Ik zie veel positieve veranderingen bij mezelf en ben nu in staat om vanuit mijn eigen gevoel te handelen. Het wandeltraject is een 9 waard.Deelnemer wandelcoachprogramma

 

Voor mij was het wandeltraject een zeer prettige manier om in gesprek te gaan. De natuur vertelt je daarbij zo veel. Het heeft mij geholpen mijn eigen ik weer te vinden en mijn hoofd weer leeg te krijgen. Waarde van het traject is een 8. 

Deelnemer wandelcoachprogramma

 

Mijn doel was duidelijkheid krijgen in mijn kunnen en wensen richting mijn toekomstige baan. Hierin is de begeleiding erg goed geweest. Mijn zelfkennis en zelfvertrouwen is hierdoor naar een hoger niveau getild.
 
Helaas heb ik nog geen nieuwe werkgever gevonden. Wel heb ik tijdens het traject in een sollicitatiegesprek al mijn kennis kunnen gebruiken en kreeg van de betreffende werkgever positieve feedback. Mijn presentatie was optimaal en zeer goed voorbereid.
 
Het zelf aangeven van het tempo heb ik als zeer prettig ervaren. Ik was bang dat het begeleidingsproces te lang zou duren en hierdoor mijn interesse kwijt zou raken. Dit is niet het geval geweest. De intense gesprekken om onder andere achter je doelen en waarden te komen waren best confronterend. Je denkt een idee te hebben van wie je bent en waarvoor je staat totdat er doorgevraagd wordt. Ik heb voldoende handvatten meegekregen om mijzelf nu goed in de markt te zetten op een manier die bij mij past. In eerste instantie was ik erg tegen social-media, maar Annemarie heeft mijn ogen geopend voor een nieuwe wereld en ik vind het geweldig! Wat mij het meeste is bijgebleven zijn de verhelderende wandelgesprekken met Annemarie. Ze geeft duidelijke uitleg en laat ruimte over voor emoties in het proces. 

Als je echt wilt weten wat jouw toekomstperspectief is en hoe je dit op een hele leuke manier kan bereiken ga met Annemarie in gesprek. Ze weet het beste uit je te halen. Het is een dikke 8 waard! 

Renate van Eijkelenburg, deelnemer outplacementtraject

NB: Renate heeft haar baan waarin ze haar kwaliteiten kwijt kan gevonden en start in november.

 

Wandelcoaching is een opbouwend traject waarin ik veel heb geleerd over mezelf. Het is fijn om al wandelend over dingen te praten en Annemarie weet de juiste vragen op het goede moment te stellen. Ik ben niet zo van de oefeningen maar het heeft mij wel geholpen. Wat mij vooral is bijgebleven is het leren luisteren naar de signalen die mijn lichaam geeft. Het was soms emotioneel en best moeilijk maar als ik zie waar ik nu weer sta, heeft het mij echt geholpen om mezelf weer te vinden. Ik kan weer vooruit kijken. 

Deelnemer wandelcoachprogramma

 

Als zelfstandige heeft ze al de nodige “wandelaars” gecoached, maar coachen tijdens het hardlopen was er nog niet van gekomen. Annemarie vroeg mij bij wijze van proef eens met haar mee te rennen. Dit was naar aanleiding van mijn verhaal over spannende tijden op de werkplek. Laat ik nou net het hardlopen sinds enkele weken weer met enige structuur te hebben opgepakt. Compleet blanco ben ik er in gestapt.We begonnen met een geestelijke en lichamelijke warming up, door rustig dribbelend het bos te betreden. Ik werd in de gelegenheid gesteld mijn verhaal te doen en ondervond een geestelijke rust. Door het rennen kreeg mijn hoofd de ruimte en de vrijheid mijn verhaal te doen, bovendien hoefde ik haar niet continu aan te staren. Voor mij een gevoel me te kunnen laten gaan. In een ontspannen sfeer vertelde ik over spannende tijden op het werk, maar ook veel meer…….

Ze liet me na afwisselend te hebben gerend en gewandeld even ergens zitten. Er werd me gevraagd mijn situatie te visualiseren, dat lukte aardig. Later mocht ik mijn “visie op de toekomst” letterlijk doorlopen door het pad, dat vanuit een prachtig uitzicht voor me naar beneden kronkelde, al rennend te betreden.Wat zou er nu toch achter die boom in de verte zitten, had ik mij al die tijd afgevraagd. Ik begon steeds harder te rennen en ervoer allerlei emoties. Er vielen puzzelstukjes op zijn plaats.

Een mooi en leerzaam moment. Een aanrader voor iedereen die een coachvraag heeft en van natuur en sporten houdt.Annemarie bedankt!

Senior werkcoach UWV

 

Annemarie heeft in korte tijd een mooi bedrijf neergezet en is nu aan het specialiseren en uitbreiden. Voor een goede begeleiding in loopbaan trajecten en tips of goede handvaten in de toekomst, neem contact op met Annemarie.Reisburo Apollo at Home

 

‘Ga je eens een keer mee wandelen?’, met die vraag verraste Annemarie mij tijdens een netwerkavond waar we beide aanwezig waren. Mijn interesse was eigenlijk direct gewekt en zo ontmoetten we elkaar op een dinsdagmiddag bij het bos voor een fikse wandeling.
Tijdens de wandeling hebben we veel gepraat, maar misschien een nog grotere uitdaging was een heel stuk in stilte te wandelen en me te richten op het nu, niet nadenken over verleden of toekomst, maar focus op het nu, de dingen die je op dat moment voelt en hoort.
Het nadenken over mijn kwaliteiten en de daarbij horende valkuilen en uitdagingen was best een eye-opener waar ik ook de dagen na de wandeling nog veel aan heb teruggedacht.
Ik vond het echt een aanrader om deze wandeling met Annemarie te maken. Het was soms pittig, want ze zet je echt aan het nadenken over jezelf, maar vooral heel leerzaam en – ook belangrijk – gezellig.

 
Vriendelijke groet,

Stephanie van Nellestijn

Ik heb een wandelcoachsessie met Annemarie gedaan. Ik heb me op mijn gemak gevoeld, ze heeft alle aandacht voor haar cliënt op een rustige, weloverwogen en inspirerende manier waarbij ze alle ruimte geeft. Ze stelt vragen die me nieuwe inzichten over mijzelf hebben gegeven. Ik denk met een warm gevoel terug aan deze bijzondere sessie. Annemarie, dank je wel.   Hartelijke groet, Dianne Goes Voor het nieuwe jaar 2012, zocht ik opnieuw inspiratie voor mijn bedrijf ReadytoGo uitzendbureau/W&S. Met Annemarie een wandelcoaching gedaan op een herfstachtige vrijdagmiddag in het bos eind 2011. Door vraagstellingen en actief bezig zijn, metaforen zoekend, gaf Annemarie mij opnieuw tools om het nieuwe jaar met nieuwe inspiratie tegemoet te treden. 

Nelly van Haeren

 

Een wandeling met coach Annemarie is mij heel goed bevallen. De wandeling is mooi opgebouwd. De natuur hielp in dit geval een handje mee met een behoorlijke stijging en daling in het parcours. Het gesprek komt door om je heen te kijken en door het op een prettige manier doorvragen van Annemarie eigenlijk van zelf op gang. Ook is er ruimte voor stilte en creatieve bezigheden, in mijn geval tekenen. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven en me weer eens duidelijk gemaakt waar mijn valkuilen liggen. Het is mooi om op deze manier weer oplossingen te zien. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat het wandelen met coach Annemarie me zoveel zou opleveren. De combinatie van bezig zijn, natuur en een goed gesprek vind ik echt heel prettig. 

Irma uit Veenendaal