Je bekijkt nu 3 manieren om rust en ruimte te ervaren

3 manieren om rust en ruimte te ervaren

Creëer eenvoud in je leven

Twee jaar geleden liep ik de pelgrimstocht van 8oo km naar Santiago de Compostella. Een tocht van 5 weken door het prachtige glooiende landschap van Noord Spanje. Onderweg waren vele mooie ontmoetingen met bijzondere mensen. Een indrukwekkende reis waarin ik heb ontdekt dat je als mens niet veel nodig hebt om je vrij en gelukkig te voelen. Een rugzak was alles wat ik bij me had.

Leer en geniet van de stilte

Vaak liep ik met iemand of met een groep mee. Het was dan fijn om ervaringen en belevenissen van de tocht met elkaar te delen. Er waren ook momenten dat ik helemaal alleen liep, een welkome stilte die ruimte gaf voor rust en reflectie. Op dat soort momenten kon ik in mijn eigen tempo lopen en genieten van de omgeving. Gewoon bezig zijn met mijn eigen gedachtes zonder dat ik rekening hoefde te houden met een ander. 

Neem tijd voor jezelf

Momenten nemen van stilte en reflectie door bijvoorbeeld te wandelen in je eigen omgeving, doet al wonderen. Het is raadzaam tijd te blijven nemen voor jezelf om balans te behouden en je staande te houden in een (hectische) omgeving die veel van je vraagt.

Vorig jaar heb ik samen met Guusta een wandelretraite georganiseerd in het prachtige Salland voor mensen die behoefte hebben aan bezinning. Een verblijf in een klooster is uitermate geschikt om tot jezelf te komen. De mogelijkheid om je eigen pad te gaan wordt je aangeboden in de vorm van stilte, offline zijn, natuur en eenvoud. Vaak zorgen deze voorwaarden ervoor dat je terecht komt bij je diepere drijfveren en bij wat voor jou in het leven echt belangrijk is.

Ervaring van Wendy: “Inspirerende retraite in een mooie omgeving, fijne afwisseling van wandelingen, goede gesprekken, bezinningsmomenten die stof tot nadenken geven en de rust en de ruimte krijgen om daarmee in de stilte je eigen ik weer te (her)ontdekken! 
Bijzonder mooie ervaring die leert dat durven stil staan bij jezelf een hele vooruitgang kan betekenen…” 

In mei 2020 organiseren we opnieuw een wandelretraite. Ben je benieuwd of het iets voor jou is? klik hier voor meer informatie.

We ontmoeten je graag.

Kernwoorden: Stilte – saamhorigheid – wandelen – natuur – bezinning – bewustwording – beweging